Homo in Nederland

Wat vinden Nederlanders van homo's?

Hoe zit het met dat homo-huwelijk?

Waar vind je informatie en andere homo's?

Homo op het Internet

Homo in Enschede

Homo en Islam

In Nederland mag je de religie aanhangen die je wilt, en je kunt er ook gewoon voor uitkomen als je homo of bisexueel bent. In landen waar de wetgeving sterker samenhangt met het geloof zijn deze zaken minder vooruitstrevend geregeld. Zodat je in Amerika bijvoorbeeld veel minder vrij kunt zijn. En dat je als homosexuele Moslim in Nederland nogal onder druk komt komen te staan.

Nu is een Koran of een Bijbel niet op maar een manier te lezen, het hangt er vaak van af wie de betekenis uitlegt. Religieuze leiders willen nog wel eens uitleggen dat homosexualiteit "fout" is, net als de Christelijke geloven dat halverwege vorige eeuw ook nog deden in Nederland. Maar je kunt het dus ook anders lezen. Stichting Yoesuf legt uit hoe je in de Koran ook kunt lezen dat homosexualiteit geen enkel probleem hoeft te zijn voor een Moslim.

Recentelijk zijn er ook opvangtehuizen voor homosexuele moslim's opgericht. Trek je niet te veel aan van het commentaar onder dit artikel, dat is altijd een allegaartje van inzicht en gebrek daaraan...

Adressen

Laatste update: 26 januari 2005.